Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 250 g sperziebonen
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 2 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel azijn
 1 theelepel mosterd
 peper
 250 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
 250 g witte bonen (uitlekgewicht, blik)
 100 g radijs
 5 komkommer
 100 g gegrilde paprika zonder zout (koeling)
1

Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
Maak een dressing van de sjalot, knoflook, olijfolie, azijn, mosterd en wat peper.
Spoel de kidneybonen en witte bonen af en laat goed uitlekken.
Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen. Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
Maak de radijs schoon en snijd in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
Was de komkommer en snijd in stukjes.
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng door de komkommer. Serveer de salade erbij.

Ingrediënten

 250 g sperziebonen
 1 sjalot
 1 teentje knoflook
 2 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel azijn
 1 theelepel mosterd
 peper
 250 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
 250 g witte bonen (uitlekgewicht, blik)
 100 g radijs
 5 komkommer
 100 g gegrilde paprika zonder zout (koeling)

Aanwijzingen

1

Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
Maak een dressing van de sjalot, knoflook, olijfolie, azijn, mosterd en wat peper.
Spoel de kidneybonen en witte bonen af en laat goed uitlekken.
Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen. Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
Maak de radijs schoon en snijd in vieren. Schep de radijs door het bonenmengsel.
Was de komkommer en snijd in stukjes.
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng door de komkommer. Serveer de salade erbij.

Notes

De drie gezusters